Månedens menu

Køkkenet på Søndervang har en klar mission om at have et køkken med ”åbne døre”. Det vil sige, at vi så vidt muligt imødekommer beboernes ønsker. Vi har stor fokus på valgfrihed og hverdagens lyster, vi bestræber os på at være fleksible og ramme den enkeltes - såvel som fællesskabets ønsker.

Mad lavet fra bunden af rene råvarer

Vi arbejder med rene råvare, helst danske og laver alt fra bunden: Fonde, saucer, pålæg og årstidens syltede grøntsager. Personalets store erfaring fra andre køkkener, hjælper os med til at kunne se hvad sæsonen byder på. Råvarerne anvender vi både på en moderne måde, men også med stor respekt for det vores mormor lærte os. I køkkenet går vi meget op i dyrevelfærd og et bedre klima, alle i køkkenet gør en stor indsats for at mindske madspild. Vi har miljøet i vores tanker, når vi planlægger menu og årlige arrangementer..

På Søndervang spises det varme måltid til middag

Middagen serveres både i spisestuen og i de enkelte afdelinger i plejehjemmet. Om aftenen er der kold mad. Som beboer bestemmer man selv hvor man vil indtage sit måltid. Det kan være i den store fælles spisestue, i spisestuen på team 2, 3 eller 4, eller det kan være i egen bolig.

Der holdes fælles kostmøder. Vi smiler til maden, for så smiler den tilbage. Hvis du allerede er beboer, eller hvis du ønsker at bo her hos os, så kom ind i køkkenet, vi giver en kop kaffe, og sammen med os kan du få din yndlingsret på menuen.

De kærligste hilsner
Hele køkkenet på Søndervang

Lørdag den 19. januar 2019

  • Vildt-lasagne med svampe. Hertil salat a la Waldorf
  • Pannacotta med pink grape og lakrids

Søndag den 20. januar 2019

  • Tomatsuppe med flûtes
  • Boeuf Bourguignon med perleløg, masser af rødvin og en smule kærlighed

Mandag den 21. januar 2019

  • Kyllingesalat med ananas
  • Krebinetter med stuvet jordskokker og agurkesalat

Tirsdag den 22. januar 2019

  • Kåldolmer med flødesauce og tyttebær
  • Øllebrød med flødeskum

Onsdag den 23. januar 2019

  • Minestrone med hvidløgsflûtes
  • Koteletter med kål og bacon

Torsdag den 24. januar 2019

  • Krustader med foie gras og kirsebær. Kroketter med gris og hvidløgsmayo
  • Sprødbrød med Færøsk laks, kaperspuré og tørret dild. Mørbrad med ’sprødsvær’ og blommekompot. Hertil sauce

Fredag den 25. januar 2019

  • Gulerodssuppe med ingefær
  • Stegt flæsk med persillesovs. Hertil kartofler og surt

Lørdag den 26. januar 2019

  • Kartoffelmos med medister og bløde løg
  • Budding med vanilje og hvid chokolade

Søndag den 27. januar 2019

  • Cremet hønsekødssuppe
  • Kødsauce med pasta gratin. Hertil tomatsalat

Mandag den 28. januar 2019

  • Revelsben med brun sovs, hvide kartofler. Hertil agurkesalat
  • Marineret frugt med råcreme og chokolade

Tirsdag den 29. januar 2019

  • Blomkålsgratin med rasp
  • Grønlangkål med kogt flæsk og sennep

Onsdag den 30. januar 2019

  • Sprængt kyllingebryst med selleripuré og sauce supreme
  • Sveskegrød med piskefløde

Torsdag den 31. januar 2019

  • Tarteletter med fiskeboller og vinterurter
  • Farsbrød med bønner og bacon. Hertil flødesauce

Næste måneds menu

Fredag den 1. februar 2019

  • Frikadeller med kartoffel, brun sovs og syltede agurker
  • Stikkelsbærgrød med flødeskum

Lørdag den 2. februar 2019

  • Oksehalesuppe med vinterurter
  • Okseragout med kartoffelmos og rødbeder

Søndag den 3. februar 2019

  • Forloren hare med skysauce, ribsgele og hvide kartofler
  • Citronfromage med pisket fløde

Mandag den 4. februar 2019

  • Sprødstegt fiskefilet med fritter og grov remoulade
  • Lune blommer med vaniljecreme

Tirsdag den 5. februar 2019

  • Rødvinsbraiseret oksesteg med grønne bønner og bacon
  • Rådhuspandekager med abrikos og mandelflager

Onsdag den 6. februar 2019

  • Grønkålssuppe med røget flæsk
  • Tarteletter med fiskeboller og ærter

Torsdag den 7. februar 2019

  • Snitte med ’Sol over Søndervang’
  • Medister med stuvet hvidkål

Fredag den 8. februar 2019

  • Hakkebøf med bløde løg og spejlæg
  • Ymer-ris med hindbær

Lørdag den 9. februar 2019

  • Jordskokkesuppe med ristede boghvedekerner
  • Braiseret kalkun med svampe. Hertil gratineret sellerimos

Søndag den 10. februar 2019

  • Millionbøf med kartoffelmos og surt
  • Nougat-is med hjertevafler

Mandag den 11. februar 2019

  • Helstegt kyllingesteg med hvide kartofler, skysauce, surt og persille
  • Pærevælling med flødeskum

Tirsdag den 12. februar 2019

  • Kogt kalv med peberrodssauce. Hertil hvide kartofler
  • Muldvarpeskud med svesker, flødeskum og vaniljecreme. Hertil høvlet chokolade

Onsdag den 13. februar 2019

  • Løgsuppe med ostebrød
  • Laksesouffle med citronsauce og dampet spinat

Torsdag den 14. februar 2019

  • Stegt flæsk med persillesovs. Hertil kogte kartofler
  • Kræmmerhuse med flødeskum og solbærsyltetøj

Fredag den 15. februar 2019

  • Hjertesalat med mormordressing og bønner
  • Glaseret skinke med flødekartofler

Lørdag den 16. februar 2019

  • Kalvefrikassé med vintergrønt
  • Karamelbudding med flødeskum

Søndag den 17. februar 2019

  • Persillerodssuppe
  • Boller i karry med løse ris

Mandag den 18. februar 2019

  • Minestrone med urter og suppehorn
  • Stegt kalvelever med løgsauce og surt

Tirsdag den 19. februar 2019

  • Fiskefrikadeller med dild, stuvede kartofler og agurkesalat
  • Æblesuppe med kanelflødeskum

Onsdag den 20. februar 2019

  • Fransk landpaté med baguette og surt
  • Cordon Bleu med råstegte kartofler, ærter og smørsovs

Torsdag den 21. februar 2019

  • Kartoffel-porresuppe
  • Medister med brunkål og sennep. Hertil rugbrød

Fredag den 22. februar 2019

  • Rejecocktail med asparges og flûtes
  • Flæskesteg med det hele

Lørdag den 23. februar 2019

  • Coq au vin med perleløg, svampe og røget flæsk
  • Syltet pære med flødeskum og chokoladesauce

Søndag den 24. februar 2019

  • Borsjtj – russisk rødbedesuppe med creme fraiche
  • Okse gullasch med fløde og paprika

Mandag den 25. februar 2019

  • Krebinetter med stuvet vintergrønt
  • Æblekage med ribsgelé

Tirsdag den 26. februar 2019

  • Selleri-æblesuppe
  • Pariserbøf med det hele

Onsdag den 27. februar 2019

  • Rullesteg med flødesovs og dampede gulerødder
  • Fløderand med citrusfrugtsalat

Torsdag den 28. februar 2019

  • Stenbiderrogn med blinis, fed creme fraiche og rødløg
  • Indbagt svinemørbrad med svampe og kartoffel Pommes Anna. Flamberede pandekager og mandler
Menu

Menu

1. Dine cookie settings
Funktionelle cookies, marketing og tracking
Cookies der giver os mulighed for at analysere webstedets anvendelse, så vi kan måle og forbedre ydelsen, og cookies der bruges af reklameselskaber eller annoncerende selskaber til at slå annoncer op, som er relevante for dine interesser.
 Alle

Nødvendige cookies
Cookies der er nødvendige for sidens funktionalitet.
 Nødvendige


2. Dette website anvender cookies

En cookie er en lille tekst-fil, som vi gemmer på din computer for at kunne holde styr på, hvad der sker under dit besøg og for at kunne genkende computeren.
En cookie indeholder kun tekst, er ikke et program og indeholder ikke virus.

3. Formål med cookies på vores website:
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hvad du har lagt i en eventuel indkøbskurv, om du tidligere har besøgt siden, om du er logget ind og hvilket sprog og valuta, du gerne vil have vist på hjemmesiden. Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncer over for dig på andre hjemmesider. Helt overordnet anvendes cookies således som del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.

4. Sådan sletter eller blokerer du for cookies i din browser
minecookies.org/cookiehandtering


5. Liste over brugte cookies:
NavnFormålUdbyderUdløber

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik.
Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Få flere oplysninger

OK Læs mere