Trods fortsat kolde vinde ønskes i alle en dejlig april måned

Søndag 1. april 2018

Kære Alle

Uret er sat en time frem og aftnerne er lysere, men varmen lader vente på sig. Påsken var kold og kun til indendørs hygge med god mad og påskeæg. Jeg håber, I alle nød årets ”Søndervang påskeæg” fra Frederiksberg chokolade. Og til dem som savnede en mere formel påskefrokost, så er der mulighed for at deltage i en ”forsinket” frokost den 10. april. Her byder køkkenchefen på påskefrokost i spisestuen og på afdelingerne - se i menuplanen for april måned.

I marts måned fik vi den første tilbagemelding på plejeboligundersøgelsen. Ca. halvdelen af jer har været med i undersøgelsen, som blev forestået af Epinion. Hele 63% er meget tilfredse og 21% er tilfredse med at bo på Søndervang. Langt de fleste, 71% er meget tilfredse med rengøringen og den praktiske hjælp i hverdagen. Der hvor Søndervang umiddelbart kan blive bedre, er i forhold til arrangementer og maden. Så snart den endelige version af undersøgelsen kommer, vil I få et eksemplar, og på beboer/pårørende mødet i maj, kan vi drøfte hvad der skal til for, at I bliver endnu mere tilfredse med at bo på Søndervang.

Maden arbejdes der fortsat på at gøre endnu bedre, således er der nu også ansat en ny souschef i køkkenet. Han hedder Jean Lee Ryberg og er kok. Jean har arbejdet mange forskellige steder bl.a. på Karmaman Frederiksberg Allé, Skagen Fiskerestaurant Illum Rooftop, Fredensborg Store Kro og Admiral Hotel. Jean brænder lige som Martin for at lave god og sund mad fra bunden, hvilket allerede kan smages og læses ud af menuplanen, hvor Martin og Jean tager fat i mange af de ”gamle nordiske” retter. Ligeledes er økologi og begrænsning af madspild begges store interesser.

I marts måned havde Søndervang igen uanmeldt kommunalt tilsyn. Søndervang scorer 5 point ud af 5 mulige i forhold til temaerne: Pleje og omsorg, Tone og tilgang, Aktiviteter, Rengøring og hygiejne samt Medarbejderoplevelsen på tværs. Der hvor vi har udfordringer, er i forhold til dokumentationen, hvor Søndervang scorede 3 point. Dette bl.a. fordi der hos nogle beboere, ikke var nogle relevante handleplaner og nogle ikke dokumenterede målinger (vægt og BT). Hele personalet arbejder systematisk på at rette op på dette. Desuden har alle store forventninger til det nye omsorgssystem CURA, som implementeres i hele Frederiksberg Kommune 1. maj. Dette system giver et bedre overblik og fordre ikke at der skrives lige så meget fritekst, som i det nuværende CARE. Alle medarbejdere er lige nu til workshops og alle har store forventninger til det nye system.

Trods fortsat kolde vinde ønskes i alle en dejlig april måned.

 

De bedste hilsner
Lene Wichmann
Forstander