Lyset bryder frem og dagene bliver længere

Torsdag 1. marts 2018

Kære Alle

Så er vi fremme ved marts måned. Måneden hvor lyset igen bryder frem og dagene med sikkerhed er længere. I år tegner marts desværre til at blive en af de koldeste i længere tid. Det er først nu frosten rigtig sætter ind i år, vinden er bidende kold og de fleste foretrækker at være inde.

Også influenzaen raser i Danmark, hvor der ikke tidligere har været så mange hospitalsindlagte med influenza. Flere hospitaler melder om overbelægning og må tage gange og nedlagte stuer i brug. Også beboere og personale på Søndervang er blevet ramt af influenza, men heldigvis i en mildere grad, så langt de fleste er blevet helbredt hjemme på Søndervang og for personalets vedkommende i deres eget hjem. Næsten alle beboere og personale er igen at finde rundt på Søndervang – dejligt.

Trænger man til adspredelse i denne kolde tid, er det en mulighed at deltage i velkomstreceptionen for køkkenchef Martin Becker Rasmussen og afdelingssygeplejerske Pia Sehested den 7. marts kl. 13 i Kulturværkstedet. Her er alle velkomne. Jeg ser meget frem til et inspirerende og konstruktivt samarbejde med Pia og Martin, som jeg ved vil give Søndervang endnu et kvalitetsløft til glæde for jer beboere.

Pia har stor fokus på plejekvaliteten, herunder medicinering og korrekt medicindosering. Derfor flyttes afdelingssygeplejerskekontoret nu til 3. sal og der indrettes et medicinrum i det tidligere afdelingssygeplejerskekontor på 1. sal. Dette for at lette overskueligheden, når der skal doseres medicin og for at lette adgangen til medicinen for personalet, således de hurtigere og med større sikkerhed kan tilbyde jer jeres rette medicin.

Martin arbejder videre på at gøre Søndervangs køkken til et af de bedste plejehjemskøkkener. Martin laver allerede nu det meste mad fra bunden, og flere har bemærket over for mig, at maden har fået meget mere smag. Også økologiprocenten er allerede hævet. Har I kommentarer og forslag til maden, ved jeg at Martin meget gerne vil have besøg i køkkenet, her er I velkommen til at komme med feedback og stille spørgsmål.

Trods kulde og blæst håber jeg, at alle får en dejlig marts måned.

De bedste hilsner
Lene Wichmann
Forstander