Lunere vinde og gode oplevelser i Februar

Torsdag 1. februar 2018

Kære Alle

Det kan nu mærkes at dagene er blevet lysere, og vi går mod foråret. Et forår hvor vi sammen kan glæde os over gode dage med samvær og hygge.

Hygge indbefatter, for os danskere, bl.a. nærende og smukt anrettet mad. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har fået ansat en ny køkkenchef og kulinarisk udvikler - Martin Becker Rasmusen. Martin (i daglig tale kaldet ”Guf”) er begyndt som køkkenchef på Søndervang den 8. januar 2018. Martin er uddannet kok i 2003, og har siden arbejdet som køkkenchef flere forskellige steder bl.a. som leder og udvikler af ”Madklubben”, ”Lokal kærlighed i Rødvig” og flere andre restauranter. Martin interesserer sig også for økologi og nedbringelse af madspild. Desuden har Martin i flere år været kok i Go´Morgen Danmark samt udgivet flere kogebøger. Martin kommer senest fra en stilling som kulinarisk udvikler i Københavns Madhus. Martin ser et stort potentiale i, nu at udvikle mad til ældre. Den 15. januar blev der holdt ”kostmøde” for første gang i lang tid. Her kom de fremmødte med ønsker og ideer til maden i fremtiden (jeg håber alle har fået et referat). Martin prøver at indarbejde ønskerne i den daglige madlavning og der er allerede nu lavet langt mere mad fra bunden og er kommet et helt andet næringsindhold. Jeg håber I alle bl.a. har nydt Martins hjemmelavede leverpostej, rullepølse og at I kan smage, at der nu er rigtig fond i sovsen. Martin er ved at sætte sit hold i køkkenet, og derfor er noget af personalet allerede skiftet ud. Bl.a. er der startet endnu en ny kok - Morten.

2018 bliver året hvor maden på Søndervang udvikles kulinarisk, økologisk og ernæringsmæssigt. Har I spørgsmål til Martin ved jeg, at han gerne vil have besøg i køkkenet til en snak om mad, smag, økologi og konsistens.

Endnu en glædelig nyhed er, at Pia Sehested er blevet fastansat som afdelingssygeplejerske i team 1 plejeboligerne. Pia har siden oktober været konstitueret i stillingen som leder af team 1. Det var et enigt ansættelsesudvalg, der fandt at Pia, blandt flere ansøgere, var den rette til jobbet. Pia har gennem sit engagement, sin sans for retfærdighed og ordentlighed, allerede hjulpet flere beboere og medarbejdere til en bedre hverdag. Pia er sygeplejefagligt meget vidende, denne viden sætter hun dagligt i spil hos jer beboere.

Jeg er sikker på at 2018 bliver et rigtig god år for beboere, pårørende og personale på Søndervang. Jeg er stolt over at stå i spidsen for en organisation, hvor alle gør sig umage for at giver jer beboere en godt og indholdsrigt liv.

I ønskes en rigtig dejlig februar måned med lunere vinde og gode oplevelser understøttet af dejlig mad og kompetent pleje.

Kærlig hilsen
Lene Wichmann
Forstander