Månedens menu

Køkkenet på Søndervang har en klar mission om at have et køkken med ”åbne døre”. Det vil sige, at vi så vidt muligt imødekommer beboernes ønsker. Vi har stor fokus på valgfrihed og hverdagens lyster, vi bestræber os på at være fleksible og ramme den enkeltes - såvel som fællesskabets ønsker.

Mad lavet fra bunden af rene råvarer

Vi arbejder med rene råvare, helst danske og laver alt fra bunden: Fonde, saucer, pålæg og årstidens syltede grøntsager. Personalets store erfaring fra andre køkkener, hjælper os med til at kunne se hvad sæsonen byder på. Råvarerne anvender vi både på en moderne måde, men også med stor respekt for det vores mormor lærte os. I køkkenet går vi meget op i dyrevelfærd og et bedre klima, alle i køkkenet gør en stor indsats for at mindske madspild. Vi har miljøet i vores tanker, når vi planlægger menu og årlige arrangementer..

På Søndervang spises det varme måltid til middag

Middagen serveres både i spisestuen og i de enkelte afdelinger i plejehjemmet. Om aftenen er der kold mad. Som beboer bestemmer man selv hvor man vil indtage sit måltid. Det kan være i den store fælles spisestue, i spisestuen på team 2, 3 eller 4, eller det kan være i egen bolig.

Der holdes fælles kostmøder. Vi smiler til maden, for så smiler den tilbage. Hvis du allerede er beboer, eller hvis du ønsker at bo her hos os, så kom ind i køkkenet, vi giver en kop kaffe, og sammen med os kan du få din yndlingsret på menuen.

De kærligste hilsner
Hele køkkenet på Søndervang

Fredag den 16. november 2018

  • Blodpølse med æblemos og sirup
  • Flæskesteg med rødkål, hvide kartofler – hertil skysauce

Lørdag den 17. november 2018

  • Tunmousse med flutes
  • Skipperlabskovs med sprængt spidsbryst - hertil rødbede

Søndag den 18. november 2018

  • Jordskokke/æble suppe med trøffel
  • Millionbøf medkartoffelmos – hertil syltede asier

Mandag den 19. november 2018

  • Gnoggi med salvie – hertil vildsvin ragout
  • Tiramisu med chokolade og solbær

Tirsdag den 20. november 2018

  • Smørrebrødsdag – hertil snaps
  • Køkkenet laver 2 af de højeste stykker smørrebrød set på Frederiksberg

Onsdag den 21. november 2018

  • Mælkebraiseret svinenakke med cremet polenta – hertil bagte tomater
  • Armeridder med kanel og syltede svesker – hertil flødeskum

Torsdag den 22. november 2018

  • Kylling i karry med mango chutney – hertil stegte ris
  • Pærevælling hertil vaniljeflødeskum

Fredag den 23. november 2018

  • Laksemoussen med fennikelsalat
  • Tærte med bacon og porre – hertil julesalat med appelsin

Lørdag den 24. november 2018

  • Braiseret oksetykkam med flødekartofler – hertil syltede perleløg
  • Pandekager med appelsin syltetøj

Søndag den 25. november 2018

  • Tarteletter med kylling
  • Sveskegrød med fløde

Mandag den 26. november 2018

  • Cremet kyllingesuppe med melboller
  • Hakkebøf med blødeløg – hertil agurkesalat

Tirsdag den 27. november 2018

  • Stegt sild med sennepsovs – hertil hvide krotofler
  • Pavlova – hertil bærkompot

Onsdag den 28. november 2018

  • Biksemad med spejlæg
  • Dadelkage med flødeskum

Torsdag den 29. november 2018

  • Hummersuppe med tomat
  • Hjerter i flødesauce med kartoffelmos

Fredag den 30. november 2018

  • Frikadeller med kartoffelsalat
  • Ananas med råcreme
Menu

Menu